zondag 11 augustus 2013

Roadtrip Totnes
En we zijn weer terug. Terug om heel hard te gaan klussen in ons nieuwe huis, om weer met nieuwe klassen aan de slag te gaan op school en om weer veel te gaan koken. Ik heb er zin in!

Ik heb de vakantie afgesloten met een roadtrip naar Totnes. Zes vriendinnen, twee auto's, veel cd's en veel, heel veel, geklets.
Om half zes 's ochtends stapten we de auto in op weg naar Calais. De boot haalden we net, maar we konden helaas niet mee door een achtergebleven paspoort. Dit kwam me erg bekend voor. Lang geleden ben ik met m'n ouders naar Engeland gegaan. In Frankrijk kwamen we er achter dat alle paspoorten nog in Middelburg lagen. Papa dropte ons in een speeltuin en een paar snelheidsboetes later vervolgden we onze reis. Dit keer hopelijk geen boetes. 's Middags namen we alsnog de boot. Vanaf Dover was het nog zo'n vijf uur rijden over de ring van Londen (leuk!), over een kleinere weg langs Stonehenge en over nog kleinere wegen in het donker met onweer (spannend!).
We sliepen in een bed&breakfast vlakbij Totnes. Hierboven zie je het witte huis. De moestuin hoort er ook bij. Een veel te lieve oudere meneer en mevrouw zorgden voor een slaapkamer met bloemetjes behang op het plafond en een stevig ontbijt.


Totnes is fantastisch. De stad ligt op een heuvel aan de Dart. In een lange straat zijn alleen maar leuke koffietentjes en winkeltjes te vinden. Ik ben me zeer bewust van de verkleinwoordjes in deze laatste zin, maar koffietenten en winkels horen niet bij de 'Totnes-sfeer'. Koffie met (biologische) taart in een stadstuin en een winkel vol met papieren lampionnen zeer zeker wel. 

De volgende dag reden we met de stoomtrein naar een pub voor echte fish en chips. Voor het ultieme Downton Abbey gevoel liep vriendlief het perron op met z'n militaire kameraden. Oh nee, dat was maar een dagdroom. 


Vervolgens reden we over de Dartmoor naar een hostel voor onze laatste nacht in Engeland. Van de Dartmoor hebben we niet heel veel gezien, omdat het erg mistig was. Dat gaf niets, want nu moeten we volgend jaar gewoon weer gaan!0 reacties:

Een reactie posten