vrijdag 16 augustus 2013

Hummus met rode biet



In Totnes aten we de tweede avond in een 'eco-friendly' restaurant: Willow. Een simpele, met de hand geschreven, menukaart met lokale producten. Als voorgerecht namen we brood en tortillachips met verschillende dips (op deze prachtige blog van een reisgenoot staat een foto). De hummus met rode biet vond ik het lekkerst. Thuis heb ik de dip geprobeerd na te maken. Hij smaakt niet hetzelfde, maar is ook heel erg lekker.

2 geroosterde of gekookte bieten
200 gram uitgelekte kikkererwten
1 eetlepel tahin
1 teen knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel komijn
peper en zout
ijskoud water

De bieten kan je roosteren of koken (of je koopt gekookte bieten, in Zeeland heten dat trouwens kroten). Geroosterde bieten vind ik wat 'aardser' smaken. Snijd de bieten daarvoor in parten, stop ze in een ovenschaal, rooster ze 40 minuten in de oven op 200 graden.

Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een keukenmachine. Voeg het water toe totdat je een smeuïge pasta hebt.

1 reacties:

Een reactie posten