vrijdag 1 augustus 2014

We're going to ibiza, whoah, back to the island...


Met vakantiedagen in mei en behoefte aan (veel) zon besloten we ergens in maart op vakantie te gaan naar Ibiza. Vriendlief was van tevoren iets wat sceptisch. Het eiland staat o.a. door de Vengaboys toch meer bekend als een feesteiland en daar waren we nu net niet naar op zoek. Uit research met behulp van verschillende blogs en, of course, Pinterest bleek al dat het feestgebeuren veel minder is dan een paar jaar geleden en dat dit zich allemaal concentreert op maar een paar plekken. De rest van het eiland is rustig, relax en prachtig! 


Een zonsondergang vanaf het terras van een restaurant tijdens onze eerste avond op het eiland. In mei was het eiland nog helemaal niet druk. Daardoor zijn nog niet alle restaurants open, maar dat hadden wij er graag voor over.


Ibiza Stad (in het Catalaans 'Eivissa') is de hoofdstad van Ibiza en ligt in het zuidoosten van het eiland. Hier is ook het vliegveld dicht in de buurt. De oude stad (D'Alt Villa) is een officieel UNESCO werelderfgoed. Door smalle straatjes kronkel je langzaam naar boven. Daar heb je een prachtig uitzicht over de zee.


Toen wij er waren was er net een Middeleeuws festival. Heel de oude stad was versierd met doeken en vlaggen. Dit evenement is een eerbetoon aan de multiculturele erfenis van het eiland. Veel inwoners zijn verkleed. De straatjes zijn verdeeld in een soort wijken. Oosterse wijken waar ze dingen als falafel, thee, henna en leren sandalen verkopen. Romeinse wijken waar ze op grote barbecues enorme hoeveelheden eten klaarmaken. Het festival is bedoeld voor de eigen inwoners, waardoor het 'toeristengehalte' erg meevalt.Op het eiland zijn uiteraard veel stranden te vinden. De stranden in het zuidwesten hebben wij overgeslagen. Houd je van drukte en medetoeristen dan moet je daar juist wel zijn. Wij houden meer van de pittoreske gedeeltes van het eiland. Op het strand Benirras komen elke avond muziekanten bij elkaar om te trommelen en dansen tot dat de zon ondergaat. 


Las Dalias is de grootste hippiemarkt van Ibiza. Oorspronkelijke hippies verkochten hier hun zelfgemaakte producten om rond te kunnen komen. Nu is het een toeristentrekpleister geworden. We vonden het leuk om gezien te hebben, maar zouden er niet naar terug gaan. Je schuifelt tussen de drommen mensen langs de kraampjes. De kleine markten zoals op de foto hieronder zijn meer aan ons besteed. 


Vanaf Santa Eularia namen we de boot naar het eiland Formentera (veel goedkoper dan vanaf Eivissa!). Na zo'n 1,5 uur varen kwamen we aan op dit prachtige eiland.


We hebben twee mountainbikes gehuurd om over het eiland heen te kunnen crossen. In de haven kan je allerlei fietsen, scooters en quads huren om alles te kunnen zien. Van witte stranden met helder water naar een strandtent met slechts drie tafeltjes aan de andere kant van het eiland. 


Naast ontspannen op leuke terrasjes en mooie stranden kan je ook sportief aan de slag. Het fietsen was natuurlijk al een aardige inspanning, maar als je van wandelen en klimmen houdt dan is Ibiza ook perfect. Na een kleine klim, zagen we onderstaand uitzicht. In Zeeland zouden we zeggen dat het die dag 'heiig' was, een beetje mistig. We zagen het verschil niet tussen de zee en de lucht.


We hadden een appartement in een agriturismo via Eliza was here. Inclusief ticket en auto. Met de auto kan je het hele eiland zien zonder veel geld uit te geven aan benzine. Alles is binnen een uur aan te rijden.
We vonden het een heerlijke vakantie. Voor een week precies genoeg te zien. Ontspannen, maar ook actief.

3 reacties:

GereonDL zei

Mijn inzending voor het foodblogevent van augustus http://gereonskeukenthuis.nl/blog/vin-aux-oranges-sinaasappelwijn

Marloes Leijnse zei

Leuk, ik ga 'm in het bericht over het foodblog event plaatsen!

Daisy zei

Leuke blog om te lezen! Dat middeleeuws festival lijkt me heel erg leuk om zelf mee te maken. Dat verwacht je niet op Ibiza!

Een reactie posten