maandag 28 juli 2014

Deze week in de tuin :: 25 juli

In april heb ik voor het eerst foto's laten zien van onze tuin. Hoewel we er nog niet veel tijd en energie in kunnen stoppen vanwege andere klussen begint het er toch steeds gezelliger uit te zien. 


De kruidenspiraal heeft gezelschap gekregen van een basilicumplant op een stam(metje). Ruikt heerlijk! De peterselie (op de foto vooraan in de spiraal) heeft het helaas niet overleefd doordat er een hongerig konijntje langskwam. Verder groeien de kruiden erg snel. Een gedeelte zit al in ijsblokjes in de vriezer om van de winter nog steeds te kunnen gebruiken.


De tomaten groeien erg snel. Ik heb er al een stuk of tien geoogst, omdat de vogels de rode exemplaren erg aantrekkelijk vinden. Hopelijk blijven ze in de koelkast goed, want ik hoop op een enorme schaal met rijpe, zelf gekweekte tomaten.


Tussen het schapenraster groeit de lathyrus stug door. De zoete geur is heerlijk. Het schijnt dat je niet twee keer achter elkaar op dezelfde plek lathyrus kunt zaaien. Jammer, want dit hekwerk is wel een ideale plek voor deze geurerwt.


Op verschillende plekken in de tuin heb ik klaprozen gezaaid. Gewoon tussen de tegels. Ik dacht eigenlijk dat er niets naar boven zou komen, maar zie hier toch heel veel bloeiende klaprozen.


De plukborder staat ook volop in bloei. Op de achtergrond de lathyrus van twee foto's terug. Er groeit van alles. Volgend jaar willen we veel meer eenjarige bloemen zaaien, want er staat nu eigenlijk te weinig om even een flinke bos te plukken voor binnen.

Plannen voor de tuin zijn er genoeg, maar we moeten eerst in huis nog wat kamers aanpakken. Prioriteit op dit moment is een plan van aanpak voor het gras. Er zit erg veel onkruid tussen het gras. 't Is ook niet overal even groen. Al heb ik net even door het dakraam naar de keurige tuin van de achterburen gekeken en daar ziet het gras er ook een beetje dor uit. Fijn om te weten dat het gras bij de buren niet altijd groener is.

0 reacties:

Een reactie posten