vrijdag 11 april 2014

Lente dus raapstelenfritatta!


Vroeger aten wij thuis nooit raapstelen. Dat zat niet in het systeem, denk ik. Als dochter van een groenteboer zat het eten van groenten er natuurlijk wel ingebakken, maar de schattige groene bosjes bleven in de winkel liggen. Hoogste tijd om ze te ontdekken. Raapstelen betekent voorjaar dus wat dat betreft kan het al niet meer misgaan. De tere blaadjes hebben een heerlijke pittige smaak. In de winkels van m'n vader maken ze er stamppot van. Ik heb er een fritatta met gerookte zalm en dille van gemaakt. Samen met een salade en de focaccia van vorige week een uitstekend maaltje! 


Voor 2 personen

4 eieren
50 ml slagroom
1 bosje raapstelen, grof gesneden
1 pak gerookte zalm, grof gesneden
Klein handje dille, fijn gesneden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Klop de eieren.

Voeg alle overige ingrediƫnten toe.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Meng goed door.

Vet twee kleine 1 persoons ovenschaaltjes in. Een grote ovenschaal voor 2 personen kan natuurlijk ook.

Stop het mengsel in de ovenschalen.

Bak in ongeveer 35 minuten gaar. Prik met een sateprikker in de fritatta om de gaarheid te testen.



1 reacties:

Een reactie plaatsen