donderdag 6 juni 2013


- Groene asperges. M'n op twee na lekkerste groente. Op een staat z'n witte zusje en op twee staat venkel. In stukken van ongeveer een cm snijden en ongeveer vijf minuten laten koken. 
- Zeekraal. Zeekraal staat samen met lamsoren op een mooie vierde plek. Of moeten plek drie en vier toch ruilen...? Zeekraal is Zeeuws en zilt en makkelijk. In deze salade rauw. Maar geblancheerd bij een visje. Oef.
- Cashewnoten. Omdat de salade vegetarisch is. Al lijkt me gerookte zalm heel goed passen in deze salade.
- Kikkererwten. Zie commentaar bij vorige product. 
- Bosui. In ringetjes. Omdat de kleur zo mooi is. 
- Rode peper. Ook in ringetjes. Vanwege de smaak (en de kleur). 
- Mini trostomaten. Och, die zijn zo lekker. 
- Tuinbonen. Yub, die staan niet op de foto. Ik bedacht me ineens dat er nog een paar in de koelkast lagen. Drie minuten gekookt. 
- Munt.
- Dille. Die zalm is echt een goed idee.
- Limoensap.Bereid de couscous, zoals op de verpakking staat vermeld. Ik pak een grote schaal, zodat ik daar later ook de groentes in kan husselen. Verder doe ik een scheut olijfolie en een theelepel kaneel bij het water. Ook voeg ik alvast de dille en het munt toe. Kaneel zorgt voor een fantastische smaak.


Kook de groentes die rauw niet lekker zijn. In dit geval de tuinbonen en de asperges. En kikkererwten als je niet voor de kant-en-klare gaat.Hussel alles door de couscous. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

0 reacties:

Een reactie posten