donderdag 27 juni 2013

Artisjokdip


Ik heb voor het eerst artisjokken gegeten in Zuid-Frankrijk. Peuzelen van de groene blaadjes op het terras van een vakantiehuis. Laatst heb ik geprobeerd zelf artisjokken te koken, maar dat was nog niet zo'n succes. Dat ga ik zeker nog een keer proberen. Voor dit recept gebruik ik artisjokken uit een blikje. De dip is zo ontzettend lekker. Licht en fris.

- 1 blik artisjokharten (raar woord als je het vaak ziet staan...)
- 250 gram ricotta
- sap van een halve citroen
- 10 blaadjes munt, fijn gesneden
- 1 gedroogde chilipeper (zo'n kleintje van ongeveer een cm)

Stop alle ingrediĆ«nten in de blender of een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel wat extra peper.
Talitha, bedankt voor het recept!

0 reacties:

Een reactie plaatsen