zondag 27 januari 2013

Granola maken


Ik ontbijt bijna elke ochtend met yoghurt en zelfgemaakte granola. Het maken van granola is makkelijk en leuk. De basismix bestaat uit noten en havervlokken. Dit meng je met honing. Vervolgens bak je de mix in de oven. Hierdoor krijg je een lekkere crunch en een volle smaak. Vruchtjes (cranberries, rozijnen, etc.) voeg je pas toe na het bakken.

Wat is jouw favoriete mengsel?

300 gram havervlokken
150 gram gemengde noten (ongebrand)
30 gram zonnebloempitten
2 gram zout
50 ml zonnebloemolie
100 ml vloeibare honing
20 ml appelsap
1 theelepel kaneel
rasp van een halve citroen
1 theelepel vanille-extract

Verwarm de oven voor op 150 graden. 
Meng de de havervlokken,  noten, zonnebloempitten en zout in een schaal door elkaar. 
In een kleiner schaaltje roer je de olie, honing, appelsap, kaneel, citroenrasp en vanille-extract  door elkaar. 
Meng het oliemengsel door het notenmengsel. 
Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. 
Verdeel het mengsel over het bakpapier. 
Bak de granola ongeveer 30 minuten. Hussel om de 10 minuten het mengsel even om. 
Laat de granola afkoelen. 
Zoek een mooie glazen pot en bewaar de granola hier in. 

0 reacties:

Een reactie plaatsen